Societatea Română de Endocrinologie

by 3wavesblog1

Societatea Română de Endocrinologie este una dintre principalele societăți științifice medicale din România.

Obiectivele Societății Române de Endocrinologie vizează în particular sprijinirea dezvoltării nivelului științific și tehnic al membrilor săi, a îmbunătățirii asistenței curativo-profilactice de specialitate pe întreg teritoriul țării, precum și colaborarea cu alte societăți și organizații naționale și internaționale în vederea afirmării și creșterii prestigiului școlii române de endocrinologie.

În calitate de președinte al Societății Române de Endocrinologie, funcție în care am fost aleasă în 2018, am organizat, alături de comitetul de conducere al societății proiecte de educație medicală continuă, inclusiv alături de parteneri internaționali:

  • Advanced Course on Endocrine Neck Ultrasound and Ultrasound-Assisted Procedures, organziat alături de Institutul Național de Endocrinologie „C. I. Parhon” și filiala italiană a Asociației Americane a Endocrinologilor Clinicieni
  • Cursul OSTEOPOROSIS: Essentials of Densitometry, Diagnosis and Management – sub egida International Society for Clinical Densitometry (ISCD) și a International Osteoporosis Foundation (IOF)
  • Congresul Național de Endocrinologie 
  • The Regional Meeting of AACE International Chapters – împreună cu Asociația Americană a Endocrinologilor Clinicieni
  • A III-a ediţie a Conferinței de Endocrinologie Româno-Poloneze